Årets första bok från tryckeriet

Under våren presenterar Cayenne förlag en fyrklöver böcker. Den första har nu anlänt från tryckeriet.

För Cayenne förlag inleds bokåret med fyra spännande böcker i fyra olika genrer. En av böckerna skriven av en läkare med internationella meriter, som nominerats till Nobelpriset i medicin. De övriga skrivna av andra etablerade författare. 

Oxygen – Kampen om luft, av Ola Didrik Saugstad, Ola Didrik Saugstads insatser när det gäller för tidigt födda barn har gjort att han är nominerad till Nobelpriset i Medicin. Boken har tidigare publicerats på norska, och under 2021 på engelska och italienska, och fler översättningar är på gång. En spännande berättelse om en visselblåsares kamp på den internationella scenen. Läs mer här.

Sundsvallspromenader – genom litterära verk av Olof Högberg, Ludvig Nordström, Karl Östman, Gunhild Tegen, Karl Johan Rådström och Lars Ahlin av Örjan och Petra Torell.Följ med oss på Sundsvallspromenader genom böckernas värld!  Vi förflyttar oss tillbaka till den tid då Västernorrland var världens största träindustriella distrikt. Befolkningstillväxten var den största i Sverige.

Om jag varit en Humla – eller Hål i huve´t på en murvel, av Svenåke BoströmEn självbiografi med avstamp i ett dolt handikapp som rubbade cirklarna. Men också en berättelse om spännande internationella uppdrag i en medievärld i ständig förändring och detaljer kring dagspressens uppgång och fall. Boken utkom 17 juni och finns nu i handeln och hos nätbokhandlarna.